• info@kczeist.nl
  • Blikkenburgerlaan 125, 3703CV Zeist

bezoekadres

Blikkenburgerlaan 125, Zeist
(alleen tijdens trainingen)

Voor vragen?

Stuur een mail naar info@kczeist.nl

Algemene informatie

Het belang van een ‘Gehoorzame Hond’ in ons drukke maatschappelijke leven tekent zich door de verstandhouding tussen hond en baas. De cursus is bedoeld om de verstandhouding tussen baas en hond op een niveau te krijgen, dat de hond door zijn gedrag op een sociaal verantwoorde wijze in de maatschappij zijn plaats kan innemen. Dat wil zeggen, de hond veroorzaakt een minimum aan overlast voor de omgeving.
Iedere hondeneigenaar heeft een dagelijkse routine, hond uitlaten, eten geven, borstelen van de hond, en zo kunt u waarschijnlijk zelf ongelofelijk veel dagelijks bezigheden bedenken. Toch gaat het vaak in de basis van deze simpele oefeningen verkeerd en ontstaat er een miscommunicatie tussen baas en hond. De inhoud van de cursus Gehoorzame Hond (GH) is gebaseerd op deze dagelijkse bezigheden en het sociale leven en interacties tussen honden en/of mensen in het algemeen.

Basis Cursus Gehoorzaamheid

De opbouw van de cursussen bij KC Zeist loopt van puppycursus, Gehoorzame Hond (GH) en dan doorstromen naar Agility, Flyball, FCI Obedience (FCI OB), Hoopers of speuren.

Er zijn combinaties die na de GH niet door kunnen naar dergelijke intensieve discipline, bijvoorbeeld wegens de bouw van de hond of beperkingen van de eigenaar. Als u dan ook niet naar het strenge FCI Obedience programma wil, hebben wij een vervolg cursus na de Gehoorzame Hond cursus.