• 06 - 55 797 166 (na 19:00)
  • info@kczeist.nl
  • Blikkenburgerlaan 125, 3703CV Zeist

bezoekadres

Blikkenburgerlaan 125, Zeist
(alleen tijdens trainingen)

Telefoonnummer

(let op na 19:00)
06 – 557 971 66

Wat is nu eigenlijk detectiewerk waar momenteel veel over gesproken wordt?

Detectiewerk is een vorm van ‘zoeken’. Bij detectiewerk moet de hond een bepaalde geur, waar hij op getraind is, zien te lokaliseren in een bepaalde ruimte. Het is hierbij belangrijk dat er een goede baas-hond band is, want u moet samen goed en gestructureerd kunnen werken, zodat er na het doorzoeken van een bepaalde ruimte een ‘clear’ gegeven kan worden. Dit betekent dat u als geleider
zeker moet weten dat er geen aangeleerde geurbron in de betreffende ruimte is. Dit kunt u slechts weten wanneer u uw hond kunt ‘lezen’, daarom is het van essentieel belang dat er een goede band tussen baas en hond is.

Bij detectiewerk in de praktijk kunt u denken aan douanehonden die worden ingezet om bv drugs, explosieven, tabak en geld te vinden. Maar ook aan honden die kanker kunnen ruiken bij patiënten, honden die kunnen voelen dat iemand een epileptische aanval gaat krijgen, honden die lijken onder het wateroppervlakte kunnen ruiken enz.

Cursus word gehouden op woensdagmiddag en in de avond.

Bij KC Zeist maken we het wat minder spannend zoals u zult begrijpen, hier worden de honden namelijk geleerd om nootmuskaat en kaneel te lokaliseren.

Deze hond verwijst de hem aangeleerde geurbron. De hond bevriest als het ware boven de geurbron, waarmee hij de geleider aangeeft de geurbron gevonden te hebben.